Första maj 2010

För hundra år sedan demonstrerade arbetare och socialister för rättvisa, frihet och bröd. Och för jämlikhet. Nu är det dags igen! Den jämlikhet vi delvis har uppnått är nu på väg att raseras av högeralliansen. Klyftorna ökar i samhället och skillnaderna mellan människor i inkomst och villkor blir större och större. Jämlikhet är nämligen det bästa som finns. Jämlika samhällan är nästan alltid bättre samhällen för oss människor. Både för fattiga och rika.

I jämlika samhällen håller man ihop och samarbetar istället för att konkurrera

I jämlika samhällen lever man längre

I jämlika samhällen finns större social trygghet, mer tillit mellan människor, mindre kriminalitet, mindre stressrelaterade sjukdomar.

Vi människor mår helt enkelt bättre på jämlika platser på vår jord. I Halmstad vill vi vänsterpartister skapa jämlikare villkor för alla som bor och arbetar här. Det finns massor att göra för att hålla ihop vår kommun och motverka de barriärer som marknaden och inkomstskillnaderna skapat.

I år är det valår. Nu är det dags att återta makten i Halmstad. Det är dags att återuppta kampen för ett jämlikare samhälle som gynnar alla!

Mariann Norell

Kopiera länk