Kommunstyrelsen 2014-08-26

va¦ênsterpartiet20140515_2039Denna heldags kommunstyrelse mitt i valrörelsen var ett möte på temat Kultur som KS bitvis ägnat sig år under året. Ett trevligt tema där alliansen kan ägna sig åt önskanden och tyckanden som till intet förpliktar när det gäller satsningar. Så görs också under detta möte. Jag tänker i mitt stilla sinne att det går bra att vara generös så länge man inte behöver bekosta en kommunal verksamhet. Det kulturella temat delaktighet – demokrati t ex. Det kräver ju bidrag till föreningsliv lokaler och personal som kan hjälpa till med stöd. En fråga som förvaltningens företrädare lyfte var varför idrottsaktiviteter har avgiftsfritt men inte kulturaktiviteter. Moderaten Carl-Fredrik Graaf noterade detta och verkade få en släng av generositet så här mitt i valrörelsen. Vi får väl se………

Denna heldags kommunstyrelse mitt i valrörelsen var ett möte på temat Kultur som KS bitvis ägnat sig år under året. Ett trevligt tema där alliansen kan ägna sig åt önskanden och tyckanden som till intet förpliktar när det gäller satsningar. Så görs också under detta möte. Jag tänker i mitt stilla sinne att det går bra att vara generös så länge man inte behöver bekosta en kommunal verksamhet. Det kulturella temat delaktighet – demokrati t ex. Det kräver ju bidrag till föreningsliv lokaler och personal som kan hjälpa till med stöd. En fråga som förvaltningens företrädare lyfte var varför idrottsaktiviteter har avgiftsfritt men inte kulturaktiviteter. Moderaten Carl-Fredrik Graaf noterade detta och verkade få en släng av generositet så här mitt i valrörelsen. Vi får väl se………

På eftermiddagen höll Magnus Tiedeman från Högskolan en utmärkt föreläsning om integrationen av funktionsnedsatta. Den fungerar dåligt i Halmstad var budskapet. Han lämnade ett antal förslag på vad Halmstads kommun kan göra för att förbättra situationen – som vi kan ha nytta av framöver när vi ska lägga budgetförslag.

Några beslutspunkter av vikt fanns inte.

Mariann Norell

 

 

Kopiera länk