Insänt: ”En romans mellan två av våra riksdagspartier”

Insänt Lokaltidningen 18/11.

Det har inletts, vad som alltmer liknar, en romans mellan två av våra riksdagspartier.
Från att alltid ha tåflörtat med varandras politik, så hör vi än mer hur M och SD talar samstämmigt.

Vi har fått höra att välfärden är allvarligt hotad pga flyktingkrisen, att otrygga uppehållstillstånd blivit realitet, att asylrätten konstant attackeras, att gränskontroller vill upprättas och att ”systemkollapser” är att vänta.

Här står M idag och de följer blint det spår av människoförakt som SD utstakat.
SD, som gjort det till en sport att ljuga, hyckla och vilseleda samt motar bort de på flykt från krig och död med ”fakta”, vars signatur de tilldelar hela svenska folket – utan lov. Detta människohat är skadligt och ALDRIG okej!

Den enda tänkbara kollaps vi skulle se framöver vore tyvärr den medmänskliga. Låt oss därför stå upp mot människoföraktet och för en internationell solidaritet, där alla är välkomna till tryggheten i fristaden Sverige – låt oss leva upp till det istället!

Kim Ljungcrantz,
Vänsterpartiet Halmstad

Kopiera länk