Vilka är vi? – Charlotte

Detta är del sex av vår serie där medlemmar i partiet berättar om sig själva, varför de gick med i Vänsterpartiet, hur de engagerar sig i partiet idag och vad som är det bästa med att vara medlem.IMG_20151228_140327
______________________________

Detta är del sex av vår serie där medlemmar i partiet berättar om sig själva, varför de gick med i Vänsterpartiet, hur de engagerar sig i partiet idag och vad som är det bästa med att vara medlem.
______________________________

Jag heter Charlotte, är 33 år och är för närvarande sjukskriven. Jag är utbildad beteendevetare och har arbetat med människor på olika typer av boende och i hemtjänst. Nu arbetar jag mycket ideellt som vårdaktivist med min egen patientförening och under 2016 väntar en rad nya samarbeten för att nå högre grad av kunskap i vården och samhället kring sjukdomen endometrios. Jag har också precis fått en plats som nämndeman och kommer att arbeta med det några dagar om året nu under en fyraårsperiod, till att börja med. Jag börjar också studera igen nu till våren, den här gången med fokus på funktionshinder.

Jag gick med i partiet i samband med att jag sökte tjänsten som nämndeman, eftersom det är partierna som tillsätter platserna. Att jag skulle välja att gå genom vänsterpartiet var det ingen tvekan om. Jag är uppvuxen i en arbetarfamilj och har sedan barndomen haft djupa samtal med mina föräldrar om livets villkor, de olika förutsättningarna och vilka stora orättvisor det föreligger i vårt samhälle vad gäller fördelning av makt och resurser. Jag tror att jag fick mina ögon öppnade för detta i barndomen och därför haft lätt att se och känna igen dessa orättvisor.

Att arbeta inom vården är ytterligare en ögonöppnare, och det har varit svårt för mig att se vården säljas ut som fattigbarn till lägstbjudande. Förfarandet har fått precis de fasansfulla konsekvenser som jag var så rädd för och nu vill jag arbeta mot detta och för en välfärd vi återigen kan känna stolthet över och trygghet i. Vi kommer alla någon gång behöva vård, därför är det viktigt att vi har en värdig, jämlik och trygg vård. En vård där pengar och status inte avgör vilken vård vi ska få.

Jag ser också med sorg hur våra kommuner släcker ner alla viktiga samhällsfunktioner på landsbygden, trots att man vet att många barnfamiljer uppskattar tryggheten och lugnet i att leva nära naturen. Detta är ytterligare en av de viktiga samhällsfrågor där vi tillsammans måste höja rösten för att bevara en levande landsbygd och ge våra barn närhet till jorden vi lever av. Vänsterpartiet är också det parti som konsekvent arbetar mot faktisk jämlikhet och mot fattigdom, inte minst barnfattigdom. Det finns åtskilliga orsaker till varför just Vänsterpartiet ligger mig varmt om hjärtat men det här var ett par av de viktigaste.

Jag är så ny i partiet att jag ännu inte riktigt hittat min roll, men som nämndeman sitter jag med i kommungruppen där vi i nämnderna går igenom vad som är aktuellt i olika nämnder och tar gemensam ställning till dessa frågor. Mycket intressant och lärorikt för mig! Jag känner hur utvecklande det är och hur mycket det ger tillbaka. Jag försöker också att gå på medlemsmöten och sammankomster, men just nu måste jag vara noga med att fördela mina resurser så att de i första hand räcker åt att sköta de åtaganden jag har åtagit mig och min familj samt att försöka vårda hälsan. Därför står just nu mitt deltagande i relation till vilka krafter som blir kvar. Men jag njuter i fulla drag av varje stund med mina partikamrater!

Det bästa med att vara medlem i partiet är att få samtala med likasinnade. Jag kände verkligen hur jag togs emot med öppna famnar och hjärtan när jag anslöt mig och idag gläds jag stort åt de nya vänner jag fått. Efter en ganska lång tids sjukskrivning längtade jag innerligt efter ett sammanhang där jag var viktig, efter någon utanför min egen ytterdörr som väntade på mig och saknade mig när jag inte kom. Att få vara med och kämpa för allt jag tror på, sida vid sida med det här fantastiska gänget, är verkligen en fantastisk glädje i mitt liv. I partiet finns stor förståelse för mina begränsningar men också stor tilltro till mina förmågor – jag är sedd. Gå med du också!
__________________

Vill du också bli medlem? Klicka här

Kopiera länk