Charlott Zsoldos

Vilka är vi? – Charlott

Detta är del åtta av vår serie där medlemmar i partiet berättar om sig själva, varför de gick med i Vänsterpartiet, hur de engagerar sig i partiet idag och vad som är det bästa med att vara medlem.Lotta mini
_____________________

Detta är del åtta av vår serie där medlemmar i partiet berättar om sig själva, varför de gick med i Vänsterpartiet, hur de engagerar sig i partiet idag och vad som är det bästa med att vara medlem.
_____________________

Hej!

Jag heter Charlott Zsoldos och jag bor i Halmstad. Jag är 35 år gammal och i det civil så jobbar jag som lärare och egenföretagare. Jag tycker inte att det finns något motstridigt mellan att driva företag och att vara vänsterpartist. För mig är det helt logiskt att vara solidarisk med samhället.

Jag har alltid varit intresserad av politik på något sätt. När jag var yngre så ”hängde” vi mycket på olika spelningar jag och min tyvärr avlidna bästa kompis Sara Odin. Vi var nyfikna på vad som hände i samhället och tillsammans med våra kompisar som gillade hardcore musik, punk, metall och annat så hade vi många samtal. Vi ritade X på våra händer för att visa att vi var nyktra och vegetarianer. Vi gillade att vara tillsammans.

Jag lyssnade väldigt mycket på Rage Against The Machine och gör fortfarande. Jag gillar det politiska budskapet i texterna. Men jag gillar även trycket i musiken. Särskilt bra är det när man är på gymmet och ska köra sista repetitionen på sista setet och det värker i musklerna. Då skriker Zack De La Rocha upp hanteln och jag kan gå hem glad.

Jag har en bredare musiksmak än den som jag nyss presenterade. Men jag tar mig inte längre tid att lyssna så mycket på musik. Istället väljer jag att lyssna på böcker. Böckerna stillar mitt konstanta behov av att lära mig mer. Jag älskar att lära mig nya saker. Det gör att jag känner mig levande.

Jag lever tillsammans med min hund Larissa som är en Rhodesian Ridgeback. Det är en kamrat som jag värdesätter högt. Hennes lugn och kärlek gör att jag varje dag känner att livet är väldigt värdefullt.

Jag är uppvuxen i Gislaved. Mina föräldrar är industriarbetare och min syster är lärare. Familjen bor kvar i Småland och jag kände att det inte var en plats för mig. Min pappa är ungrare och min mamma är svensk. Pappa kom till Sverige 1968 och hans första stopp var faktiskt Halmstad. Han har alltid älskat att vara här.

Som politiker så hoppas jag att jag ska göra en skillnad. Jag har för avsikt att driva frågor som rör arbetsmiljö och löner. Eftersom jag sedan länge har varit facklig så ligger dessa frågor mig varmt om hjärtat och kanske kom det i modersmjölken då båda mina föräldrar har varit fackliga. Men naturligtvis driver vi i regiongruppen och i DS även andra frågor.

Jag blev aktiv i Vänsterpartiet trots att jag kommer ifrån ett sosse-hem. Det är kort och gott för att Socialdemokraternas politik är alldeles för mycket höger för min del. Och nu efter 8 aktiva år så känns det mer rätt än tidigare.

Någon som jag beundrar trots att han är avliden är Martin Luther King Jr. Jag beundrar hans mod att stå upp mot förtrycket i USA. Han var en man som gjorde skillnad. Han tillsammans med alla i the Civil Rights Movement. Sedan så beundrar jag Ulla Andersson i Vänsterpartiet eftersom hon är helt fantastisk på att förhandla.
___________________

Vill du också bli medlem? Gå in på https://www.vansterpartiet.stagespace.se/bli-medlem

Kopiera länk