Daniel Nilsson Brodén med träd och grönska i bakgrunden

Vilka är vi? – Daniel

Detta är del tio av vår serie där medlemmar i partiet berättar om sig själva, varför de gick med iDaniel Nilsson Brodén med träd och grönska i bakgrundenVänsterpartiet, hur de engagerar sig i partiet idag och vad som är det bästa med att vara medlem.
____________________

Detta är del tio av vår serie där medlemmar i partiet berättar om sig själva, varför de gick med iVänsterpartiet, hur de engagerar sig i partiet idag och vad som är det bästa med att vara medlem.
____________________

Jag heter Daniel Nilsson Brodén, är 21 år gammal och bor i Halmstad. Till vardags studerar jag till förskollärare på Högskolan i Halmstad samt distanskurser inom lite allt möjligt som intresserar mig.

Jag har ofta fått höra att världen är orättvis, och det är den. Det är helt rätt. Men istället för att bara acceptera att den är orättvis går jag in för att göra vad jag kan för att ändra på det. Ingenting är statiskt, en förändring kan ske, och den måste ske genom politik och opinionsbildning.

Jag blev medlem i Vänsterpartiet i samband med att jag flyttade till Halmstad precis innan valet 2014. Innan dess hade jag varit sympatisör till Vänsterpartiet och stödmedlem i Ung Vänster sedan några år tillbaka, men först när jag flyttade hit kände jag att det var dags att ta tag i politiken på riktigt.

Anledningen till att det blev just Vänsterpartiet är för att jag i grunden tycker det är helt orimligt att vissa tjänar miljarder medan många människor runt om i världen svälter eller lider på annat sätt på grund av för få resurser. Vänsterpartiet är det parti i Sverige som på riktigt vill minska inkomstklyftorna mellan fattiga och rika och på så sätt skapa ett bättre samhälle.

Vänsterpartiet är även ett parti som har god, progressiv politik i allmänhet inom flera olika viktiga områden som till exempel jämställdhet, klimatet, HBTQ-rättigheter, flyktingpolitik och demokratisering.

Just nu är de viktigaste frågorna för mig barn- och utbildningsfrågor samt klimatpolitik. Idag lägger jag stort engagemang i politiken, både internt i partiet och externt. I kommunen är jag ledamot i Barn- och ungdomsnämnden, och internt i partiet är jag bland annat ersättare i styrelsen och medansvarig för hemsida och sociala medier.

Det bästa med att vara medlem i Vänsterpartiet Halmstad är att jag alltid får stöd från partikamrater i saker och ting, vi har en god stämning och jag känner mig välkommen i föreningen där jag fått förtroendeuppdrag trots min låga ålder och ingen tidigare erfarenhet av politik. Det finns verkligen en öppenhet och en positiv förstärkning som har gjort att jag vågat ta mig an olika uppdrag. Framförallt känns det också bra att varje dag göra saker med målet att bidra till att skapa en bättre värld!

Kom med i kampen för ett bättre samhälle du också!
____________________

Vill du också bli medlem? Klicka här

Kopiera länk