20140923 V väljer solidaritet och jobb

Publicerad 13 september 2014 i Hallandsposten.

På söndag är det val. För Vänsterpartiet är det inte bara ett val mellan olika partier utan också ett val om vilken väg vi ska välja. Ska vi fortsätta privatisera, sänka skatterna och skicka skattepengar ner i riskkapitalisternas fickor? Vill vi att klyftorna mellan de som har och de som inte har ska fortsätta öka? Vill vi fortsätta på girighetens väg eller ska vi satsa på omtanke och solidaritet istället?

Jobbskatteavdragen har kanske lett till mer i den privata plånboken, om du inte är sjuk, arbetslös eller gammal förstås, men samtidigt ser vi en kraftigt urholkad välfärd. Vi ser en vård, skola och omsorg där pengarna styr i stället för behoven. Bara Vänsterpartiet säger helt nej till vinstintresset.

I Halmstad är grupperna i förskolan och på fritids alltför stora. Unga har inte möjlighet till en egen bostad om de inte har råd att köpa en bostadsrätt eller betala alltför hög hyra. Arbetsvillkoren för personalen inom kvinnodominerade yrken behöver kraftigt förbättras. Också i Halmstad gör riskkapitalister vinst på våra skattepengar. Det finns mycket att göra i vår kommun.

Vänsterpartiet vill vända utvecklinge0n. Det är dags att satsa på det som är gemensamt och som alla behöver. Vi vill ha ett jämlikt samhälle. Ett samhälle där människor möts och klyftorna minskar. Då krävs att vi bygger fler billiga hyresrätter i hela kommunen, för att bryta bostadssegregationen behövs mer än att bygga broar över Nissan. Då krävs att vi avskaffar vinstintresset och i stället satsar på fler arbeten inom välfärden, där det så väl behövs fler händer. Då krävs att vi satsar på en skola där barn möts, trots olika bakgrund.

På detta sätt bygger vi ett starkare samhälle, ett solidariskt samhälle där vi ser varandra i stället för att vara rädda för det annorlunda. På detta sätt motar vi också rasismen i dörren. Rasismen har ingen plats i ett jämlikt samhälle.

I morgon väljer vi. Jag väljer omtanke och solidaritet. Vad väljer du?

Tania Bengtsson (V), förstanamn kommunlistan i Halmstad

Kopiera länk