Insändare 2013-08-12

Det är vägen som är mödan värd”

 

Publicerad 12 augusti 2013 Debatt Hallandsposten

Här ligger man i hängmattan. Begrundar sitt öde. Som man kanske bör göra under några riktigt lata sommardagar under några träd i Småland. I detta fall som politiker i opposition i kuststaden Halmstad. Är det värt all denna möda att lägga budgetar i opposition? Ser tillbaka på vinterns och vårens myckna tid, diskussioner, debatter, artiklar. Till ingen nytta, skulle smålänningarna här i trakterna ha sagt. Det blev ju inget beslut om denna budget, trots all tid och möda som lades ner i arbetet.

Då kryper en envis filosof fram och hävdar att resan är viktig, att det jobb man gör ger kunskap och erfarenhet även om målet från början är ouppnåeligt. Att det samarbete man sliter fram med kamraterna i (S) och för den delen allt förberedelsearbete i det egna partiet har man tillgodo sen. Sedan när vi har fått en annan majoritet i kommunfullmäktige. Det är ju hoppet man måste leva på, eller hur? Annars skulle smålänningarna från trakten runt hängmattan få rätt. Allt måste ju inte vara så grymt målinriktat och lönsamt för att man ska anstränga sig.

Det är varmt här och ganska myggigt. Men jag har ett bra mygg- och flugnät inhandlat på ett känt möbelvaruhus ganska nära där jag är. Jag ska snart ta ett bad i insjön. Men jag måste erkänna att när det är så här soligt och varmt längtar jag till havet och ett dopp i Grötvik.

Mariann Norell (V), gruppledare

Kopiera länk