Charlott Zsoldos

Charlott Zsoldos
Charlott Zsoldos, ersättare i Teknik- och Fritidsnämnden

Hej!

Jag heter Charlott Zsoldos. Jag är 38 år ung och jag arbetar som lärare. Det är ett yrke som är meningsfullt varje dag eftersom utan duktiga lärare så stannar Sverige.

På min fritid roar jag mig med universitetsstudier eftersom jag tänkte ta och bli professor i pedagogik någon dag. Det är ett stort steg i min familj eftersom jag kommer från ett arbetarhem. Min pappa är invandrare från Ungern och min mamma är från en liten by i Småland.

Utöver att jag tycker om att umgås med min familj så är min hund Larissa en av de viktigaste i mitt liv. Hon är en 11-årig Rhodesian Ridgeback och vi tillbringar mycket tid ute i naturen.

Jag blev Vänsterpartist av väldigt egoistiska skäl. Jag vill nämligen inte att människor ska behöva vara fattiga, sakna utbildning och ha ojämlika chanser i livet. I ett samhälle där alla får vara med, där det inte finns någon rasism, där barn oavsett bakgrund blir friska om de är sjuka, där pensionärer har råd att bjuda barnbarnen på fika, där det finns resurser i skolan och där det finns fritidsgårdar så att ungdomarna har någonstans att gå på kvällarna, det är ett samhälle som jag vill bo i.

Viktiga frågor för mig: Klimatet eftersom vi inte kan vänta, 6 timmars arbetsdag eftersom familjen och fritiden måste få bli viktigare i våra liv, trygga anställningar så att människor kan planera sina liv och permanenta uppehållstillstånd till asylsökande så att människor kan skapa sig ett liv i Sverige.

Jag är även sportintresserad och vill se till att det finns en aktiv fritid för alla. Jag är därför glad att ha möjligheten att driva de frågorna i Teknik- och fritidsnämnden.

Kopiera länk