Jenny Malmberg

Jenny Malmberg
Jenny Malmberg, ersättare i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Jag heter Jenny Malmberg och är född och uppvuxen i Stockholm men har alltid haft en del av mitt hjärta i Halmstad då jag som barn tillbringat mycket tid här då mammas sida av släkten alltid bott här. Jag flyttade själv till Halmstad 2016 och bor nu i Andersberg med mina fyra barn där vi trivs väldigt bra. Tillsammans med oss bor en liten hund, två katter, en spindel och en liten skorpion, så hela familjen har en stark kärlek till djur.

Jag är utbildad undersköterska och har jobbat många år inom äldreomsorgen, socialpsykiatrin och hemvården och sedan september 2018 jobbar jag som volontär på Mind (självmordslinjen) här i Halmstad. Jag läser just nu Samhällsförändring och Social Hållbarhet på Högskolan i Halmstad (2017-2020).

Jag har alltid brunnit för att ta hand om och värna om människor som har det svårt och tycker att vi idag lever i en väldigt orättvis och känslokall värld där pengar och materiell tillhörighet har blivit viktigare än kärlek och gemenskap med andra. För mig är det självklart att jag vill leva i ett samhälle som bygger på solidaritet där vi alla hjälps åt och tar hand om och värnar om varandra, att alla är lika mycket värda och att alla trots olika förutsättningar har rätt till ett tryggt och meningsfullt liv. Genom mitt engagemang i Vänsterpartiet vill jag fortsätta bygga en välfärd som tryggar upp vårt samhälle och skapa ett hållbart Halmstad där alla är behövda och delaktiga.

Frågor som jag brinner lite extra för är våra barn och ungdomar som är vår framtid och de som ska fortsätta att bygga vårt land, deras rätt till en trygg uppväxt med bra och likvärdig utbildning borde vara en självklarhet oavsett var i Halmstad man bor. Jag ser extra mycket fram att jobba för det i mitt uppdrag som ersättare i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Att de dessutom har en planet att växa upp och åldras på är vår skyldighet att ombesörja och detta kräver att vi agerar NU och vågar göra en drastisk förändring i vårt sätt att leva. En annan viktig fråga är ett mer integrerat Halmstad där vi alla har ett gemensamt ansvar att släppa in och ta hand om de som kommer till vår stad.

Kopiera länk