Tania Bengtsson med gröndska

Tania Bengtsson

Tania Bengtsson
Tania Bengtsson, gruppledare, ledamot i Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen och Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (KSU)

Mitt namn är Tania Bengtsson, jag är 39 år och bor i hyresrätt på Frennarp tillsammans med min man, två döttrar och bonusson. Jag är sedan förra valet gruppledare för Vänsterpartiet i Halmstad. Till vardags jobbar jag som lärare på högstadiet. Den lilla fritid jag har ägnar jag åt familjen, och jag älskar att titta på TV-serier om jag får möjlighet.

Mitt ursprungliga politiska engagemang kommer ur antirasismen. Som tonåring på 90-talet upplevde jag hur rasismen spred sig, hur hatet mot flyktingar ökade och hur det högerpopulistiska och rasistiska partiet Ny demokrati växte. Samtidigt rasade kriget på Balkan och människor flydde för sina liv. 1994 startade jag och ett par kompisar Ung Vänster i Kungsbacka och sedan dess har jag varit politiskt aktiv.

Egentligen har inte mycket förändrats sedan dess. Mitt politiska engagemang ligger fortfarande i att människor, oavsett bakgrund, ska ha jämlika förutsättningar i livet och att grupper inte ska ställas mot varandra.

För mig som socialist, feminist och antirasist innebär det att alla ungar ska ha jämlika möjligheter att klara skolan, oavsett var de bor i kommunen, att alla har en trygg bostadssituation och möjlighet att leva bra liv.

Halmstad är en av Sveriges absolut rikaste kommuner men samtidigt en väldigt ojämlik kommun. Detta vill Vänsterpartiet förändra. Vi vill satsa på en skola för alla med mer resurser där det behövs, att det byggs hyresrätter med rimliga hyror runt om i hela kommunen och att kommunen satsar på ett hållbart arbetsliv för fler genom satsningar på välfärden och en övergång till 6-timmars arbetsdag. Vi vill helt enkelt att Halmstad ska vara en kommun där livet fungerar för alla, inte bara för de rika. För det krävs det vänsterpolitik.

Kopiera länk