20160128 Detta är Moderaternas utopi

Debatt Hallandsposten 28 januari 2016.

Sänk lönen för den ensamstående mamman som redan tjänar minst. Straffa henne ytterligare ekonomiskt med en extra karensdag. När hon sedan blir långtidssjuk av den ofantliga stressen som den minskade lönen ovan bidragit till, så försätts hon i fattigdom om hon inte jobbar, genom att återinföra den bortre tidsgränsen (bland annat cancersjuka har inte en chans). Alltså – sämre anställningstrygghet åt alla!

Dock äger ju nu den rikaste procenten på jorden mer än de resterande människorna tillsammans (!). De rikaste i Sverige blir allt rikare och de tar emot mest rut/rot-bidrag av alla. Skatten sänks även för de allra rikaste och bankernas vd:ar får ohyggligt och oförtjänt stora bonusar.

För att splittra samhället ytterligare så skapas det ett A- och B-lag i samhället där flyktingarna återigen spottas på och ses som syndabockarna för den dåliga välfärden som M tillsammans med Alliansen har sett till att urholka. Ett samhälle där vi kommer att få se hur likabehandling av vård och välfärd inte längre kommer att gälla.

Välkommen till Moderaternas utopi!

Kim Ljungcrantz (V)

https://hallandsposten.se/asikter/hplasaren/1.4656922-detta-ar-moderaternas-utopi

Kopiera länk