20170202 Vänstern för skola i Steninge

Artikel i HP 2 februari 2017

Daniel Nilsson Brodén
Daniel Nilsson Brodén
Ledamot i Barn- och ungdomsnämnden

– Vi har drivit en konsekvent linje när det gäller samtliga små skolor. Vi har velat ha utveckling i stället för avveckling av skolorna i Skavböke, Slättåkra och Holm, säger Daniel Nilsson Brodén (V), ledamot i barn- och ungdomsnämnden.

Han förklarar att Vänsterpartiets inriktning är att människor ska kunna bo både i staden och i de kringliggande orterna, vilket kräver att det finns tillgång till grundläggande samhällsservice överallt.

Barn- och ungdomsförvaltningens uppfattning är att det krävs skolor med minst 100 elever för att kunna uppfylla kraven i skolans nationella styrdokument.

– Vi anser att det går att skapa en organisation som uppfyller kraven även med små skolor. Men det kostar så klart mer, säger Daniel Nilsson Brodén.

I Vänsterpartiets budget för 2017-2019 vill man använda delar av kommunens eget kapital för att finansiera bland annat högre kostnader för skolans verksamhet. På längre sikt anser man att det behövs en skattehöjning.

Det är bara Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som har varit emot nedläggningen av samtliga småskolor i kommunen. Sverigedemokraterna vill också ha en ny skola för 75 elever i Steninge.

Centern var för nedläggningen av Skavbökeskolan, men ville rädda skolorna i Holm och Slättåkra. Miljöpartiet sade ja till nedläggningen av Skavböke och Slättåkra men ville ha kvar Holms skola.

Anna-Karin Forsberg, Hallandsposten

https://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/vänstern-för-skola-i-steninge-1.4142459

Kopiera länk