20170501 Vänsterpartiets första maj-firande lockade drygt 100 personer

Utdrag ur nyhetsartikel i Hallandsposten den 1 maj 2017

Vänsterpartiets firande lockade drygt hundra personer till Picassoparken, och partiet hade dagen till ära smyckat parken med röda fanor och regnbågsflaggor.

En gräsplätt användes som scen, där tal och kampsånger varvades med feministisk poesi, och besökare bjöds på kaffe och korv.

– Det är extra roligt att fira första maj med er i dag, eftersom vi i år även firar hundra år som parti, inledde konferencier Tanja Bengtsson.

Maj Karlsson, riksdagsledamot och partiets socialpolitiska talesperson, var inbjuden som huvudtalare.

– Första maj är den dag på året som man laddar upp och känner en enorm och gemensam styrka. Förstamajfirandet är världsomspännande, och det finaste jag vet är att se hur starka vi blir när vi är samlade, säger hon.

Hennes tal handlade om att vi lever i en mörk värld, men att det finns en hoppfullhet i att det svenska folket tror på kärlek och solidaritet.

– Vi vill göra rätt. Det såg man efter dådet i Stockholm. Tyvärr splittrar politiken oss ibland, men Vänsterpartiet är en kraft som vågar stå emot mörka krafter.

– Nyliberalismen vill splittra människor för att göra egen vinning, men vi visar att det finns en annan väg att välja. Vi är ett litet parti, men vi spelar en extremt viktig roll, säger Maj Karlsson.

Charlott Zsoldos, som är aktiv i partiet på regionnivå, var nöjd med uppslutningen.

– Vi märker att vi blir fler och fler på första maj. När jag började engagera mig i partiet för tio år sedan var vi inte lika många, säger hon.

Daniel Paulsson, journalist på Hallandsposten

https://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/700-deltog-i-%C3%A5rets-f%C3%B6rstamajt%C3%A5g-1.4258907

Kopiera länk