20171207 Sverige behöver mer vänsterpolitik

Debattartikel i Hallandsposten den 7 december 2017

Det behövs mer vänsterpolitik, menar Vänsterpartiet i Halmstad och gläds åt att det nu finns en Ung Vänster-avdelning igen.

Under de senaste 50 åren har det blåst högervindar i Sverige, som har förskjutit svensk politik åt höger. För 50 år sedan kallade sig Vänsterpartiet för kommunistiskt och Socialdemokraterna var ett tydligt socialistiskt parti till vänster i svensk politik. Sedan dess har Vänsterpartiet tänkt om och är i stället ett tydligt socialistiskt parti, medan Socialdemokraterna numera kallar sig ett mittenparti. Detta märks tydligt i de förhandlingar som Vänsterpartiet för med regeringen inför varje statsbudget. Medan Vänsterpartiet vill ta stora, ansvarsfulla politiska beslut som leder till ökad ekonomisk jämlikhet – på riktigt, säger Socialdemokraterna stopp.

Det är uppenbart att det bara finns ett parti kvar att lita på, när det gäller jämlikhet i samhället – Vänsterpartiet. I en tid när vi står ensamt i att föra en verkligt socialdemokratisk politik måste vänsterrörelsen bli större, i Sverige och i Halland. Därför är det mycket glädjande att det återigen har startats upp ett Ung Vänster i Halland.

Ungdomsförbundet har en viktig roll i att bidra till att driva på för en vänsterpolitik som gör livet bättre för vanligt folk, inte minst ungdomar. Samtidigt som Vänsterpartiet piskar på Socialdemokraterna på nationell och lokal nivå blir ungdomsförbundets roll att piska på Vänsterpartiet i att driva en bra vänsterpolitik för alla.

Att Ung Vänster finns i Halland gör det möjligt för ungdomar som tror på en politik för alla, inte bara de rika, och på en politik som tar sig an klimatutmaningen på allvar, att engagera sig politiskt och driva på för förändringar i rätt riktning. Det är dessutom ungdomarna som är framtiden – med ett starkt ungdomsförbund kan Vänsterpartiet i framtiden fortsätta växa, vilket är en förutsättning för att driva på för en jämställdhetsinriktad politik värd namnet.

Vänsterpartiet och Ung Vänster behövs mer nu än någonsin. Tror du på ett mer jämställt samhälle? Tycker du att Socialdemokraterna leder Sverige i fel riktning? Då finns det bara ett alternativ. Gå med i Vänsterpartiet eller Ung Vänster och engagera dig, för en bättre framtid.

Nour Attaya (V), ordförande Ung Vänster Halmstad

Daniel Nilsson Brodén (V), ordförande Vänsterpartiet Halmstad

https://www.hallandsposten.se/%C3%A5sikter/debatt/sverige-beh%C3%B6ver-mer-v%C3%A4nsterpolitik-1.4901213

Kopiera länk