20180122 Daniel Nilsson Brodén (V) siktar på riksdagen

Nyhetsartikel i Hallandsposten den 22 januari 2018
Även Vänsterpartiet i Halland har nu fastställt sina valsedlar inför höstens region- och riksdagsval. 22-årige Halmstadbon Daniel Nilsson Brodén intar en tredjeplats på riksdagslistan, medan partiets distriktsordförande, Lena Ludvigsson, är ny på regionlistan.

Riksdagslistan toppas av SO-läraren Jon Thorbjörnson från Kungsbacka, följd av Agnes Hultén från Varberg, som är gruppledare för partiet i regionfullmäktige.

Daniel Nilsson Brodén, som är ordförande för Vänsterpartiet i Halmstad, knep tredjeplatsen vid partiets valkonferens i helgen. Han är i dag även ledamot i barn- och ungdomsnämnden i Halmstad.

Vänsterpartiet har i dag ingen representant från Halland i riksdagen.

– Vi siktar såklart på att få en plats vid höstens val, säger Lena Ludvigsson.

Själv kandiderar hon för första gången till regionfullmäktige, och intar en tredjeplats på regionlistan. Till vardags jobbar hon som kurator på regionens barnhabilitering i Falkenberg.

– Personalpolitiken är jätteviktig för mig. Regionen måste göra mer för att bli en attraktiv arbetsgivare, som kan behålla sin personal och rekrytera nya medarbetare, säger hon.

Även frågan om vinster i välfärden tror hon kommer att bli stor i valrörelsen.

– En majoritet av svenska folket vill inte ha det, så det är en viktig fråga för oss, säger Lena Ludvigsson.

Regionlistan toppas av Agnes Hultén, följd av Camilla Tilljander från Falkenberg. Båda sitter redan i regionfullmäktige, där partiet i dag har tre mandat.

– Vår målsättning är att få fem mandat, säger Lena Ludvigsson.

Yvonne Persson, journalist på Hallandsposten

https://www.hallandsposten.se/nyheter/halland/daniel-nilsson-brod%C3%A9n-v-siktar-p%C3%A5-riksdagen-1.5081089

Kopiera länk