sida

Kommunfullmäktigelista 2014

mappen20140721_4912

 

 

 

 

 

 

 

#1.   Tania Bengtsson

35 år, lärare, Centrum Öster

Jag är en nybliven småbarnsförälder och engagerad svenska/So lärare som sedan tidigt 2000-tal bor i Halmstad. Förutom att arbeta politiskt för Vänsterpartiet är jag aktiv antirasist och sysslar med estradpoesi och annat skrivande. Jag har varit politiskt engagerad sedan tonåren och har tidigare suttit i kommunfullmäktige.

Anledningen till att jag är vänsterpartist är att för mig är Vänsterpartiet det enda parti som tar samhällets orättvisor och klassklyftor på allvar. Klassklyftor, orättvisor på grund av kön och etnicitet hänger ihop och måste bekämpas tillsammans. Jag tror på ett samhälle där vi gemensamt bidrar efter förmåga och fördelar efter behov. Jag tror på ett samhälle där omtanke och solidaritet är ledord och där girigheten inte hör hemma.

Innan jag började arbeta som lärare jobbade jag som vårdbiträde i hemtjänsten och såg både villkoren för personalen och för de äldre som vi mötte i det dagliga arbetet. Sedan dess har äldreomsorgen och kommunens roll som arbetsgivare (framförallt för alla kvinnor som jobbar inom omsorgen) varit viktiga frågor för mig. Jag är också mycket intresserad av kulturfrågor.

 

va¦ênsterpartiet20140515_2039

 

 

 

 

 

 

 

#2.   Mariann Norell

67 år, socionom, Frennarp

Sedan slutet av nittiotalet är jag aktiv i Vänsterpartiets kommunalpolitik. Som gruppledare har jag lärt mig att det är helheten i politiken som är viktig. När jag får frågan om vad jag är mest intresserad av svarar jag därför fördelningspolitik. Det gäller inom alla våra kommunala verksamheter. Vänsterpartiets viktigaste uppgift är som jag ser det att fördela välfärden så att de som behöver mest också får det. Människor skall ha rätt till bra hjälp i våra kommunala verksamheter.

Jag har i många år arbetat som socionom inom socialtjänsten i Halmstad mest med missbruksfrågor. Jag är sedan 2013 pensionär, bor på Frennarp och har två vuxna barn. Livet har varit hyggligt för mig men jag vet att det inte är så för alla. Jag vet också att man kan göra något åt detta om man arbetar politiskt, därför är mitt val – Vänsterpartiet – rätt för mig.

 

va¦ênsterpartiet20140515_2056

 

 

 

 

 

 

 

#3.   Jan Berg

67 år, pensionär, Väster

 

Jag är född och uppväxt i Halmstad. Största delen av mitt arbetsliv har varit som socialarbetare, där jag träffat människor i livets alla olika skeenden. Jag har varit politiskt intresserad sedan tonåren och blev medlem i Vänsterpartiet först i mitten på 90-talet.

Jag har haft en del förtroendeuppdrag i kommunen genom åren och är idag ledamot i Barn- och ungdomsnämnden och är också nämndeman i tingsrätten.

För mig är frågor om framtiden för kommande generationer alltmer viktiga. Att barn och ungdomar får en bra och likvärdig start i livet, där vi solidariskt satsar på en likvärdig skola och en kompetent lärarkår.

Kontakt:  Mobil 0733 895289, mail-adress  janture@hotmail.com, jan.berg@halmstad.se

 

va¦ênsterpartiet20140515_2083

 

 

 

 

 

 

 

#4.   Ulrika Östberg

35 år, sjukpensionär/student, Östergård

Jag är 35 år, bor i Halmstad med min man och våra två barn. För tillfället studerar jag religionsvetenskap på distans och halvfart. Jag är blind och har en aggressiv och aktiv reumatisk sjukdom sedan barndomen vilket gör att jag är sjukpensionär.

Har varit intresserad av politik och samhällsfrågor sedan gymnasietiden och min vilja att arbeta för ett jämlikt och rättvist samhälle har gjort att jag valt att engagera mig i Vänsterpartiet. Ett samhälle som kan garantera människor ett tryggt liv, oavsett i vilken ekonomisk eller social situation vi befinner oss, är enligt mig något viktigt att kämpa för och det är det samhälle jag vill att mina barn och deras kompisar ska växa upp och leva i. Jag har alltid argumenterat mot orättvisor, de stör mig något fruktansvärt och Vänsterpartiet är det enda parti som tar de på allvar och har en politik för att komma åt dem.

Jag är ny i politiken och det finns mycket jag är intresserad av. Jag plockar ut frågor som rör barn och ungdomar som något jag gärna arbetar med. Integration ligger mig mycket varmt om hjärtat och det rör naturligtvis många områden, men att öka integration och motverka segregation i alla former anser jag är mycket viktigt och det vill jag gärna vara med och kämpa för.

Kontakt: Mobil 0702-48 00 82, Twitter @Ulrikastberg

 

va¦ênsterpartiet20140515_2063

 

 

 

 

 

 

 

#5.   Axel Wigforss

34 år, egenföretagare, Fyllinge

 

#6.   Boel Heed

58 år, biomedicinsk analytiker, Öster

Boel har tyvärr flyttat från Halmstad och är inte längre kandidat för oss. Tyvärr har vi inte hunnit ta bort hennes namn från valsedlarna.

 

Min bild 6

 

 

 

 

 

 

 

#7.   Patricio Fuentes Orellana

62 år, ekonomiassistent, Nyhem

 

va¦ênsterpartiet20140515_2098

 

 

 

 

 

 

 

#8.   Anders Lövgren

60 år, sjukskötare, Rotorp

Anders- nyss steg jag över 60 strecket och jag är än mer övertygad Vänsterpartist. Inte till salu- jag är trött på girigheten,vill se mer av solidaritet och jag vill arbeta för att medborgarna i Halmstad, Halland, Sverige och Världen kan se framemot en socialistisk välfärd.

 

IMG_3346 (1).jpg Lotta

 

 

 

 

 

 

 

#9. Charlott Zsoldos

34 år, lärare/hälsocoach, Halmstad

Jag är en 34-årig aktiv och ambitiös ung kvinna med ett stort hjärta. Jag är utbildad lärare och hälsocoach och jag har ett brinnande intresse för volleyboll. Jag märkte redan i tidig ålder att det fanns stora orättvisor mellan kön, klass, etnicitet och religion i samhället och jag har alltid reagerat på det. För mig är det inte viktigt av vem du är född, vart du är född och till vilket kön eller läggning som du har. Jag ser människor för vad de gör och inte för saker som de själva inte kan påverka. Jag är Vänsterpartist för 1. Hjärtat sitter till vänster 2. För jag är feminist 3. För att jag tror på alla människors lika värde 4. För att jag vill ha ett tryggt samhälle, där alla kan göra sin resa oavsett ur vems mage eller land de kommer ifrån.

Kontakt: Mobil 0708-280857

 

va¦ênsterpartiet20140515_2072

 

 

 

 

 

 

 

#10. Madeleine Nylander

18 år, studerande, Skedalahed

Jag heter Madeleine och är 18 år. Jag går tredje och sista året på gymnasiet där jag läser Samhäll/Beteende eftersom det ligger mig närmst hjärtat. På min fritid umgås jag med min familj och vänner, läser böcker och spelar instrument. Mina viktigaste frågor är jämställdhet, miljön och skolan. Jag blev och förblir en vänsterpartist eftersom jag tror på alla människors lika värde och att ingen lämnas åt slumpen. Jag tror på ett Halmstad för alla!

Kontakt: Mobil 0705199103

 

#11. Tobias Johansson

#12. Annika Hansson

#13. Martin Marklund

#14. Gunnel Karlsson Nilsson

#15. Reino Renkert

#16. Emma Huros

#17. Malin Söderblom

#18. Jens Johansson

#19. Sofie Adamsson

#20. Christofer Bengtsson

#21. Bengt-Göte Bengtsson

#22. Marianne Holmberg Wahlén

#23. Carl Persson

#24. Carina Rosshed Renkert

 

Alla bilder är tagna av Marias foto.

Kopiera länk