Annika

Detta är del fyra av vår serie där medlemmar i partiet berättar om sig själva, varför de gick med i Vänsterpartiet, hur de engagerar sig i partiet idag och vad som är det bästa med att vara medlem.12240886_1081981735147016_316390107004800617_o
_________________

Detta är del fyra av vår serie där medlemmar i partiet berättar om sig själva, varför de gick med i Vänsterpartiet, hur de engagerar sig i partiet idag och vad som är det bästa med att vara medlem.
_________________

Jag heter Annika Lindstrand och är 65 år. Under nästan hela mitt yrkesliv har jag arbetat som kurator och handläggare för personer med funktionsnedsättningar. I somras gick jag i pension.

År 1979 reste jag runt i Latinamerika under ett halvår och såg stor misär med gatubarn, tiggare och bostadslösa. Samtidigt såg jag många fina hus bakom höga murar med glasskross på ovansidan för att förhindra inkräktare. Resan avslutades på Kuba. Där gick alla barn i skolan och såg trygga och välnärda ut. Plötsligt var det ingen som försökte sno ens grejor hela tiden. Det fick mig att inse vikten av ett samhälle där människor har lika villkor. När jag kom hem gick jag med i Vänsterpartiet för att jag ville sträva efter ett rättvisare och mer solidariskt samhälle. Jag tror att det blir tryggare för alla på det sättet.

Jag har genom åren aktiverat mig bland annat som nämndeman och att varit delaktig i att göra lokalpolitiska program. Numera har jag inga uppdrag men delar ut flygblad och deltar i medlemsmöten efter ork och förmåga.

Det bästa med att vara medlem i Vänsterpartiet är förstås att man drar sitt lilla strå till stacken för det samhälle man tror på. Att medlemmarna i Halmstad dessutom är fantastiskt trevliga, kloka, engagerade och inkluderande gör ju inte saken sämre. Det känns alltid roligt att komma till partilokalen.
_________________
Vill du också bli medlem? Klicka här

Kopiera länk